Voetreflexologie

 

Voetreflexologie is niet zomaar een voetmassage. Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op de voeten. Voetreflexologie werkt zelfgenezend.

Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op de voeten, de handen en de oren. Die plaatsen noemen we reflexzones. Door deze zones op een bepaalde manier te masseren kunnen energieblokkeringen opgeheven worden en wordt de gezondheid hersteld.

   

Omdat de reflexzones bij mensen lichtelijk van plaats tot plaats kunnen verschillen is er dus heel wat ervaring vereist om deze zones exact te kunnen lokaliseren.

Voetreflexologie is geen geneeskunde. Het zorgt wel voor een diepe ontspanning en werkt preventief: het verhoogt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en dus bijgevolg ook de immuniteit. Zo kunnen bepaalde klachten verminderen of verdwijnen.

Je kan kiezen voor een behandeling van 45 of 60 minuten. De langere behandeling is ook verzorgend, aangezien de voeten hier een scrub krijgen en een verzorgende massage.