Ontspanningsmassage

 

Regelmatig een ontspanningsmassage verbetert de algemene gezondheid en vitaliteit. Massages ontspannen de spieren, bevorderen een gezonde bloedsomloop, de doorstroom van energie en tevens wordt het lymfestelsel gestimuleerd zodat afvalstoffen makkelijker uit het lichaam afgevoerd kunnen worden.

Massages brengen een gevoel van rust en beïnvloeden het lichaam. Het zenuwstelsel en het hormonaal systeem worden in balans gebracht waardoor organen beter kunnen functioneren. Blokkades in de vorm van lichamelijke plaatselijke spanningen worden makkelijker losgelaten.

Zweedse massage

 

De Zweedse massage is in het westen wel de bekendste massagevorm. Op z'n Zweeds maak je langzaam glijdende bewegingen, kneed je met de bloedsomloop mee richting hart om de bloedsomloop te stimuleren.

Niet alleen de oppervlakkige huid wordt behandeld, ook de gewrichten worden gemasseerd. Ook daardoor kan de bloedsomloop worden gestimuleerd, ontspanning worden teweeggebracht en bewegingen vergroot.

Een Zweedse massage is een tamelijk stevige. Om makkelijker te kunnen masseren wordt een massageolie gebruikt met essentiële oliën.