Oorkaarsen

 

oorkaarsenHet gebruik van oorkaarsen wordt gerekend tot de klassieke reinigingstherapieën en worden met succes gebruikt bij de vele problemen van hoofd en hals en zijn aangewezen bij alle klachten boven het borstbeen: gehoorproblemen, verwijderen van oorstoppen, losmaken van oorsmeer, oorpijn, oorsuizen, verkoudheid, loopneus, hoofdpijn, keelontsteking, sinusitis, ...
 
Het lymfesysteem wordt beïnvloed door deze intensieve aangename pijnloze toepassing van plaatselijke warmte. Het is bovendien een rustgevende therapie. Beide oren worden behandeld. Vele behandelde personen die veel last hebben van stress en slapeloosheid, voelen zich na een behandeling veel meer ontspannen.
 

Hoe gaat het in zijn werk?

oorkaarsenWe starten met een oorreflex massage en lymfedrainage tot aan het sleutelbeen. Dan wordt de oorkaars aangestoken en in het oor gezet. Omdat het een holle kaars is komt er warmte in de gehoorgang. De warmte activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen.
 
De kaarsen worden gemaakt van gerolde stroken linnen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden. Tijdens het branden van de oorkaars hoor je een ruisend, knisperend geluid.