Massages

 

 

 

Puur fysiek heeft massage een effect op de bloeddoorstroming, de ademhaling en het zenuwstelsel. Door het wrijven, kneden en kloppen verbetert de bloedcirculatie. Hierdoor krijgen alle cellen meer zuurstof en voedingsstoffen terwijl afvalstoffen beter worden afgevoerd. De spijsvertering verloopt vlotter, verschillende organen werken beter, het afweersysteem functioneert beter, etc.

Als een massage goed wordt uitgevoerd, gaat men dieper en trager ademhalen en werkt dit dus kalmerend. Door massage verdwijnt verkramptheid en spierspanning. Er bestaan verschillende soorten massage.

Overzicht

Ontspanningsmassage

Deze massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de functie en de stofwisseling van de spieren. Je krijgt een fit gevoel en je spieren zijn weer soepel.

Hot-stone massage

Hot stone massage is een gecombineerde vorm van intuitieve massage, thermo-therapie en aroma-therapie vanuit de gedachtengang dat geest, ziel en lichaam één zijn. Dit met behulp van lavastenen.

Voetreflexologie

Voetreflexologie is niet zomaar een voetmassage. Alle organen en lichaams- delen staan in verbinding met plaatsen op de voeten. Voetreflexologie heeft een zelfgenezende werking.