Medische pedicure

 

De behandeling voor mensen met moeilijke en pijnlijke voeten; ook voor diabetici (sommige ziekenfondsen vergoeden een gedeelte van deze pedicurebehandeling). Er wordt een persoonlijke behandelingsfiche opgemaakt, alle specifieke voetproblemen worden genoteerd en de behandelingsprocedure komt uitvoerig ter sprake.

Eerst worden de voeten ontsmet. De nagels worden geknipt en gevijld. Nagelriemen en nagelwalletjes worden verzorgd en velletjes worden weggeknipt. Uiteindelijk worde de voeten ingesmeerd met een crème of een gel. Deze pedicure is een weldaad voor uw voeten. U kunt van vele klachten afkomen door regelmatig uw voeten te laten behandelen.

Wij verkopen ook specifieke crèmes voor droge voeten, koude voeten, de diabetische voet, verkoelende crèmes, eeltzalf, klovencrème, wrattentinctuur, beenbalsem en anti-transpitatiespray die 5 dagen doorwerkt.

De meest voorkomende klachten zijn:

 

 • Schimmelnagels

 •  

  Veel mensen noemen dit ook wel kalknagels. Maar een kalknagel is een schimmelnagel. Het kan al jaren aanwezig zijn zonder pijn te geven. Een voetschimmel kan vervelende jeuk en huiduitslag geven. Dit zijn dus twee verschillende klachten en moeten dan ook apart behandeld worden. Wij adviseren daarom om de juiste produkten te gebruiken die de behandeling ondersteunen.

  Wij werken met Yavatop produkten en hier zijn goede resultaten mee behaald. Het is een lijn die voetklachten verhelpt, u kunt hierbij denken aan voetschimmel, mycosenagels (schimmelnagels) en kloven. Hiermee dood je de sporen van de schimmel en tegelijkertijd gebruik je dagelijks de vloeistof voor mycosenagels, deze combinatie zorgt ervoor dat de schimmel verdwijnt. Mits u de produkten ondersteunt met een pedicurebehandeling. Zo krijgt u optimaal resultaat en zult u weer mooie gezonde nagels krijgen.
 • Eelt en kloven

 •  

  Soms kan de eelt zo'n ongemak veroorzaken dat je als het waren het gevoel hebt alsof er iets nijpt onder de voet. Wanneer er dan nog kloven aanwezig zijn worden deze ook verzorgd. Een specifieke klovencrème is aangeraden bij dit soort problemen.
 • Ingegroeide nagels

 •  

  Soms kan de eelt zo'n ongemak veroorzaken dat je als het waren het gevoel hebt alsof er iets nijpt onder de voet. Wanneer er dan nog kloven aanwezig zijn worden deze ook verzorgd. Een specifieke klovencrème is aangeraden bij dit soort problemen.
 • Eksterogen en likdoorns

 •  

  Deze kwalen kunnen we verhelpen door het uitfresen van de likdoorn of met behulp van een orthese. Dit is een hulpstukje vervaardigd uit silicone-materiaal dat de druk wegneemt. Deze kwaaltjes ontstaan meestal door te nauwe schoenen te dragen of zijn gewoon een gevolg van jouw manier van lopen of door een teenafwijking(op en tussen de tenen). Sommige likdoorns kunnen definitief weggehaald worden (ook al hebt u ze al héél lang); andere zijn en blijven hardnekkig terugkomen.
 • Hamertenen

  Een orthese komt ook van pas bij het bestrijden van hamertenen: door deze brug van silicone worden de tenen terug in de juiste houding gebracht.