Microdermabrasie

 

Navigeer naar:


Wanneer?

Het is een uitzonderlijke en progessieve behandeling voor zowel vrouwen als mannen. Een behandeling met de skin-peeler is heel effectief gebleken voor:

 • huidveroudering
 • fijne lijntjes en rimpels
 • vergrote(grove) poriën
 • comedonen (zwarte puntjes)
 • doffe of vette huid
 • pigmentatie
 • lever- en ouderdomsvlekken
 • littekens
 • lichte vormen van acné alsook huiden die acné gehad hebben
 • bestrijding van rokershuid

Het is geschikt voor elk huidtype en huidskleur. Men voert een zachte en pijnloze peeling uit die de collageenproductie stimuleert, waardoor nieuwe huidcellen ontstaan die de buitenste huidlaag zachter, gladder en jonger maken.


De behandeling

 1. Na het reinigen van de huid en het verwijderen van eventuele make-up wordt het handstuk van de Skin Peeler op de huid geplaatst. Vervolgens worden er microscopische kristallen op het huidoppervlak geprojecteerd.

 2. Via een gesteriliseerd mondstukje slijpt een geregelde stroom van microkristallen de huid op de gewenste plaatsen af op het gelaat. De snelheid van de kristallen, samen met hun schurende eigenchappen, verwijderen voorzichtig laag voor laag de bovenste huidlagen.

 3. De Skin Peeler schilt de huid heel fijn af waardoor dode hoornlaagcellen worden verwijderd en nieuwe in de plaats komen. Gebruikte kristallen en de afgeschraapte huiddeeltjes worden weggezogen door een vacuum-zuiger.

 4. Het apparaat spuit als het ware onder grote druk micro-kristallen op het gezicht, de hals en/of decolleté. Tegelijk is er een reinigende dieptewerking en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Deze handelingen laten een gecontroleerde exfoliatie van de huid toe: er komt een nieuwe huid tevoorschijn die zacht aanvoelt en frisheid uitstraalt. Bovendien worden huidonregelmatigheden gecorrigeerd.

 5. De combinatie van de vauum-zuiger en het afschrapen zorgen voor het stimuleren van de micro-circulatie (bloedtoevoer). Hierdoor worden nutriënten die de huid nodig heeft beter uitgewisseld en worden de huidcellen gestimuleerd die nodig zijn voor de collageen-regeneratie (huidverjonging).

 6. Na de behandeling wordt een verkoelend, anti-aging, zuiverend of verzorgend masker aangebracht en wordt er tijd gemaakt voor de nazorgen.


Verminderen van rimpels en fijne lijntjes

Regelmatige gecontroleerde verwijdering van huidcellen met deze methode zal dode huidcellen grondig verwijderen waardoor een stralende en jongere huid kan verschijnen.

Net als lichaamsbeweging heeft onze huid nood aan een oefenprogramma om jong en gezond te blijven. Dankzij stimulatie van de micro-circulatie, zorgt een regelmatige behandeling voor de aanmaak van nieuwe collageen en elastine.

Wanneer een adequate, juiste en gecontroleerde verwijdering van huidcellen en stimulatie wordt toegepast op jongere leeftijd, zal de huid zijn jonge uitstraling lang bewaren.


Acné- en probleemhuid

Acné ontstaat door de overmatige productie van talg, hormonale activiteit en verstoppingen van de poriën. Dode huidcellen hopen zich op rond de haarfollikels, wat interfereert met de natuurlijke afvoer van talg. De blokkage die zo ontstaat kan leiden tot verschillende problemen zoals comedonen en verstoppingen.

Een regelmatige microdermabrasie behandeling zal helpen om de dode huidcellen te verwijderen, blokkades te verwijderen en de poriën te zuiveren waardoor de de huid weer in staat wordt gesteld om overtollig talg natuurlijk af te voeren. Bovendien zorgt een regelmatige behandeling voor het verwijderen van de zogenaamde zwarte en witte puntjes. Ook de dikke, ruwe textuur van de huid wordt verfijnd.


Droge zonbeschadigde huid met een ongelijke pigmentatie

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan overmatig zonlicht, zal de opperhuid hierop reageren door dikker te worden teneinde de onderliggende huidlagen te beschermen. Dit kan resulteren in droge en ruwe huid. Vaak kan ook een abnormale celdeling worden vastgesteld.

Een kuur van opeenvolgende microdermabrasiebehandelingen kan voor zeer bevredigende resultaten zorgen in de behandeling van zonbeschadigde huid en een oneffen huidpigmentatie. Microdermabrasie is heel geschikt aangezien alle huidskleuren zonder probleem behandeld kunnen worden.


Littekens en acnéletsels

Bij littekens is het vaak zo dat de diepere huidlagen beschadigd zijn waardoor een ruwe littekenvormige structuur ontstaat. Een regelmatige microdermabrasiebehandeling resulteert in een verzachtend en uitvlakkend effect op het litteken waardoor dit minder of bijna niet meer zichtbaar wordt.

Fel uitstekende littekens zullen niet verbeteren door een microdermabrasiebehandeling, hoewel een regelmatige behandeling een algemene verbetering van de huidkwaliteit zal bewerkstelligen. Er zijn voor deze toepassing wel een groter aantal behandelingen nodig.


Hoe vaak?

Zelfs na de eerste behandeling zijn de resultaten al goed zichtbaar. Uiteraard voor meer problematische huiden zijn meerdere opeenvolgende behandelingen aangewezen. Het absolute minimum aantal opeenvolgende behandelingen bedraagt 5, éénmaal per week. Tien behandelingen is een meer realistische schatting. Echter, 20 tot 30 behandelingen kunnen nodig zijn voor personen met diepe rimpels of acnéletsels.

Na de behandelingskuur moet je de behandeling éénmaal per maand herhalen, als je de resultaten wenst te behouden.


Resultaten bevorderen

Microdermabrasie is een totaal behandelingssysteem voor de huid. Het bestaat niet enkel uit losse behandelingen. Tussen de behandelingen door moet je gebruik maken van minimaal de 4 basisproducten. Hierdoor worden de resultaten beter en heb je minder behandelingen nodig in totaal.